kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 




 
 

Bielizna na wielkie wyjście
2009/12/29 11:10:00

Z pewnością to pytanie zadaje sobie w tej chwili wiele kobiet: jaką bieliznę założyć pod elegancką balową sukienkę?

Wiadomo, że odpowiednio dobrany biustonosz i figi mogą bardzo wiele: wyszczuplają, niwelują wałeczki tłuszczu, utrzymują nawet duży biust na swoim miejscu. I odwrotnie: nawet najpiękniejsza suknia, z dekoltu której wylewają się piersi, a na plecach widać „oponki", nie zrobi najlepszego wrażenia.

Sylwester i okres karnawału to pora szaleństwa, zabawy i radości. Wykorzystajmy ten okres aby nie tylko czuć się, ale i wyglądać niepowtarzalnie.
Jaką bieliznę powinny założyć panie „przy kości"? Najlepiej, aby były to biustonosze tworzące na dekolcie kształt litery "V" których miseczki prawie całkowicie kryją piersi. Biustonosze powinny posiadać fiszbiny i szerokie ramiączka. Same miseczki nie muszą być usztywniane. Figi zaś powinny przykrywać całą dolną część pośladków. Mankamenty figury znakomicie skorygują gorsety i body oraz rajstopy ze specjalnym systemem pasów podnoszących pośladki.

Paniom bardzo szczupłym styliści zalecają usztywniane biustonosze, najlepiej z szerokim dekoltem w typie bardotki, dodające objętości. Majtki mogą mieć dowolny fason, ale powinny zakrywać wystające kości biodrowe.

Pod obcisłe stroje zakładamy bieliznę bez haftów czy koronek, które widocznie odciskają się na kreacji, a do dużych dekoltów i odkrytych pleców - biustonosze zapinane w talii i z odpinanymi ramiączkami.

Źródło: Atelier Kraków


()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: bal, bielizna, karnawał, nadmierna chudość, nadwaga, otyłość, sukienka balowa, sylwester


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»