kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 




 
 

Ręcznie robiona biżuteria hitem na jesień
2009/10/15 13:30:00

Moda na dodatki w sezonie jesienno-zimowym 2009/2010 na pewno zaskakuje. Pole zdobienia powiększyła do rozmiaru XXL. Akcesoria tradycyjnie ozdabiają dekolty, talie i szyje oraz nowatorsko głowy.

w sezonie jesień-zima 2009/10 dominują formy ascetyczne i art deco oraz wzory mocno zgeometryzowane w barwach błękitu, złota, szarości i bieli. Nie brakuje także biżuterii w stylu boho, pełnej szlachetnych kamieni i sztucznych błyskotek. W tym sezonie obowiązuje zasada: „Jeżeli sięgać po naszyjniki, to tylko po te o imponujących rozmiarach". Króluje więc duża biżuteria- „hand made", z haftowanymi i naszytymi elementami kwiatowymi. Im więcej kolorów tym lepiej. Elementy je zdobiące to przede wszystkim kamienie, tj.: turkusy, onyks, kryształ górski, ametyst, koral, agat i oczywiście perły. Łączy się także ze sobą różne kamienie półszlachetne. Podczas tej jesieni i zimy naszyjniki stanowią idealny dodatek do grubych swetrów i golfów, a także, na co dzień, do dzianinowych sukienek oraz na wystawne imprezy.

Broszki nadal są trendy, jako dopięte do grubych swetrów, marynarek, płaszczy. Muszą być jednak bardzo fantazyjne i oryginalne, najlepiej z dekoracyjnymi elementami, tiulem, piórami, naturalnymi kamieniami. Jeśli chodzi o pierścionki, to najmodniejsze są tylko te wysadzane szlachetnymi kamieniami i koniecznie w rozmiarach XXL.



()
Oprac: Aleksandra Dudzisz

 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: biżuteria XXL, broszki, elementy kwiatowe, kamienie szlachetne, naszyjniki, pierścionki, styl boho


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»