kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 




 
 

Wiosenny Orsay
2007/6/5 1:26:53

Klientka ORSAY znajdzie w sklepach wiosenne zestawy na każdą okazję: do biura, na czas wolny i na uroczyste wyjście. Co tydzień pojawiają się nowe produkty. Kolekcje w tematach CITY, CASUAL i PARTY są aktualizowane co miesiąc.

Wiosenna moda według Orsay to przyjemne kreacje dla grzecznych dziewczyn, w oparciu o lata 50-te i 60-te. Okrągłe kołnierze i bufki są mile widziane. Geometryczne nadruki oraz głębokie dekolty dodają grzecznym formom trochę pikanterii. Rozpinane swetry oraz proste bluzki noszone są do plisowanych spódnic, wąskich spodni lub szortów. Na topie są sukienki koszulowe, o podwyższonej talii oraz trencze. Ulubione desenie to paski, groszki i drobne, typowe dla porcelany wzory.

W atmosferze buduaru utrzymane są zarówno formy jak i tkaniny: bieliźniane topy, bluzki i sukienki z falbankami, lekkie, lejące szyfony, delikatna żorżeta i niezliczona ilość koronek. Do tych rozmarzonych, niewinnych form pasują subtelne kolory: maślany, biały i ciemnoróżowy. Zamaszyste sukienki, lejące materiały i kolorowe, kwiatowe nadruki zapraszają na spacery i towarzyskie spotkania.

Nonszalanckie szyfonowe topy noszone są do eleganckich spodni typu saruel, superkróciutkich lnianych szortów lub wąskich bermudów. Modne są bawełniane spódnice mini i przewiewne sukienki empire. Obowiązkowe są bawełniane torebki w formacie XL z nadrukami. Szorty o bufiastej formie, spódnice bombki i finezyjne dekolty pozwalają na odważne tekstylne eksperymenty.



Oprac: Aleksandra Dudzisz

 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: Orsay, moda, wiosna


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»